werelds winkelen/ maart 2019 Libris literatuurprijs en boekenweek-essay Murat Isik no.1. top 60/ 14-12-2019 500 gedichten die iedereen gelezen moet hebben…

Vlak voor de Kerst heb ik nog even een olifantje gekocht, bij de wereldwinkel. Ik hou niet van die grote winkelketens (door  Hudsons B loop ik wel eens om een nieuw parfum te proberen), maar de  Wereldwinkel heb ik altijd wel leuk gevonden met hele mooie spullen.Ze gingen sluiten.

Inmiddels hoorde ik van een vriendin dat er een nieuw bestuur is, waar zij ook in zit, dat ze onder een andere Vereniging van Wereldwinkels vallen, waar ook Groningen onder valt , die het soms ‘stoffige’imago willen weghalen en vandaag is een nieuwe Wereldwinkel geopend. Ik kom er net vandaan en het is een mooie locatie.Oude Vismarkt 44 ( naast de Spar)Volgende week ga ik er solliciteren voor een baantje voor een dagdeel. Helemaal verliefd ben ik op de keramieken  sieraden van KAZURI, die ze nu voor het eerst hebben. Met de hand gemaakte en geverfde kralen uit Kenia, waar heel wat vrouwen geld mee verdienen. Fair Trade.’Geloof jij dat allemaal’, vroeg een scepticus. ‘Tja’.

In een van mijn taalgroepen zat een vrouw uit Ecuador, die ik voor mezelf Hiawatha noemde.Een zogenaamde native American ( Indegenous) die ik niet meer zie omdat ze als lerares Spaans, een betaalde baan heeft gekregen als assistent lerares.De verhalen over haar familie boeiden en toen ik las over een nieuw boek van een native American, besloot ik het te gaan lezen.Tommy Orange. Er is geen daar daar.Een debuut.

Maart is een interessante maand met 8 maart als Wereldvrouwendag met als thema Heldinnen, die je zeker kunt vinden in dit boekAfbeeldingsresultaat voor 1001 vrouwen in de 20ste eeuw recensieen dan is het ook nog boekenweek met als thema De moeder de Vrouw. Daar valt vast wel een mooi gedicht bij te vinden.

BOEKENWEEK 2019 | 23 t/m 31 MAART Zaterdag nam ik deze foto in de Kolk in Assen ( Drents Museum) in het kader van De moeder, De vrouw.Moeder de vrouw

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////19-3-2019shortlist 2019
Van de stijl van Esther Gerritsen houd ik, in Jan van Aken ben ik net begonnen maar Grand Hotel Europa is een erg rijk boek.
Eind januari  was hij onder de fresco’s bij Waanders.
“Gefeliciteerd met uw verjaardag op 16 januari”, zei ik”we zijn medesteenbokjes”.
Hij lachte:”17 januari.”ilja
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
14-12-2019 Een hele prestatie voor Ilja Leonard Pfeijffer; een jaar in de top 60,  maar ik had eigenlijk een andere boek moeten laten signeren. Zo’n boek dat je na jaren nog uit de kast haalt om nog eens een gedicht te lezen.500 gedichten

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s