vrijheid

Het is een thema dat ik nu veel tegenkom.VRIJHEID. 19 januari opent de Fundatie een tentoonstelling met als thema Vrijheid; 50 kernkunstwerken van na 1968.De conservator is Hans den Hartog Jager, die ik graag lees ( vanaf 15-1 is het boek te verkrijgen; en ik heb al een paar van hem) en ik ben razend nieuwsgierig welke keuze hij heeft gemaakt.Marc Mulders is erbij zag ik.Die heeft prachtige ramen gemaakt zoals  het Erasmusraam, maar ook die voor de ST.Jan.( 17-1 De keuze is gevallen op het laatste oordeel)

In het Groninger Museum , http://www.groningermuseum.nl wordt vanaf april  aandacht besteed aan 100 jaar Vrouwenkiesrecht Mogen vrouwen nog maar 100 jaar stemmen? Niet te geloven. Aletta Jacobs, de eerste vrouw aan de RUG kan natuurlijk niet ontbreken. Om te huilen als je in documentaires ziet hoe slecht het in sommige landen is.Meer recent is dit portret van Iris Kensmil ( die Nederland vertegenwoordigt op de Biennale) 50 jaar geleden was zij een held, Angela Davis en menigeen wilde zo’n bos krullen.Ook ik,hennarood. En op de andere foto  Iris met Prof.Angela Davis (2018 Black Archives)

Voor een taalgroep, die meedoet aan Recept voor een goed leven, had ik een voorbeeld met deze afbeelding.Als ze niet meedoen aan de wedstrijd, maken we er weer een boekje van.Deze week ga ik proberen een expositie te regelen van 2 van mijn “taalmensen’.In de Stadkamer ( 8-2; is gelukt .P in december met 25 werken)en wellicht wil de begaafde P ( uit Wit-Rusland) werk insturen voor de Fundatie zomertentoonstelling.

En dan is het binnenkort Gedichtendag.De laatste donderdag van de maand. Ik heb net het lesmateriaal uitgeprint .Het thema is ook Vrijheid en er zijn tal van activiteiten, zoals de gratis kaarten in de bibliotheek. Erg mooi vond ik het gedicht van Naomi Esther Perquin,  gebaseerd op de actualiteit, afgelopen week in de NRC, haar laatste als dichter des vaderlands.

http://www.poetry.nl

///////////////////////////////////////////////////////////////////////

20-2 Vandaag weer in de Fundatie geweest.Folkert de Jong.( eigen foto)

folkert de jong

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s