intermeZZo

Voor dit hartje van rozenkwarts ben ik gezwicht. Ik ben dol op halfedelstenen en aan dit fraaie exemplaar worden allerhande eigenschapen toegeschreven: liefde, vrede, vriendschap. Heerlijk toch?

Afbeeldingsresultaat voor hart rozenkwarts

Het werd gisteren bezorgd en ik bestelde het bij het tijdschift waarover ik onlangs las dat het het enige is dat nog een groei laat zien. Of het waar is weet ik niet. In ieder geval las ik een heel aardig interview met de beroemde psychiater, zoon van Russisch-joodse immigranten, Irvin Aylom, waar ik verschillende boeken van las, bijvoorbeeld de Schopenhauerkuur, die ik wil herlezen. Op dit moment lees ik zijn autobiografie.Boeiend.Hij is inmiddels 86 maar werkt nog steeds. Zo ook zijn vrouw.Afbeeldingsresultaat voor irvin yalom

Tegen de zon inkijken“, heb ik gereserveerd. Dat gaat over zijn werk met kankerpatienten.Mijn laatste chemotherapieen zijn inmiddels een jaar geleden, we hebben het gevierd, maar er is een groot verschil tussen de 1e keer en de 2e keer. De 1e keer was ik 40 en er waren angsten en depressieve gevoelens. Ik ben een half jaar in therapie geweest, wat goed geholpen heeft Ook de eerste keer heb ik me flink verdiept in de psycho-sociale gevolgen/ factoren  en het is dan ook verheugend dat daar in Zwolle veel aandacht voor is.

IntermeZZo Zwolle

, is het centrum dat nauw samenwerkt met ISALA en de Universiteit van Utrecht en er wordt van alles georganiseerd. Yoga, schilderen,  schoonheidsbehandeling ( erg belangrijk), gesprekgroepen enz.Er is een professionele consulent die kan doorverwijzen ( naar psycholoog , maatschappelijk werk enz)

Er zijn wel 40 aktiviteiten en ze zijn kort geleden verhuisd naar een pand dichtbij, dat 3 maal zo groot is.Er komt een prachtige tuin bij en men wil ook aktiviteiten ontwikkelen voor kinderen. Ik heb me aangemeld als vrijwilliger en ga een cursus ontwikkelen( waarbij het nog niet zeker is of het doorgaat.), maar er is genoeg te doen. Met nadruk worden ook mannen als vrijwilliger uitgenodigd.

Daarnaast zijn er natuurlijk de Taalgroepen en ik begeleid al een jaar een vrouw uit Kameroen, die een niveau-3 opleiding doet.

We hebben met de Stadkamergroep een boekje gemaakt met gedichten uit alle windstreken.Binnenkort is het klaar, maar nu eerst verder met mijn blogboek( met 100 van de ruim 1000 blogs)

15-2 Het boekje is  mooi geworden ; zo ook de expositie van keramiek van  Henny Lamme  in de Stadkamer.

Bloemwezen: Henny Lamme

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op intermeZZo

  1. Hoi Laila, log weer eens in op wordpress zit ik ineens op jouw site!. Je woont nog steeds in Zwolle. Zag zoeven mooie blogs. groet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s