de beroemdste kraanmachinist van Sjanghai/ augustus 2016 Sjanghai open university/4-2-2017 prijs voor vernieuwende fotojournalistiek Ruben Terlou- vanaf 7/1/2018 vervolg

Grote-zilverreiger-27Bijna elke dag zie ik deze zilverreiger vlakbij mijn huis. Prachtig om mee te maken, maar ik houd ook van vergezichten.

Langs de oever van de Yangtze, zag ik gisteren ( VPRO), een serie gemaakt door de fotograaf/arts Ruben Terlou(1985)

Toen hij 19 was vestigde hij zich al in China omdat het land een bijzondere bekoring had. Hij wilde fotograaf worden maar dat lukte toen niet, dus ging hij eerst terug naar Nederland om geneeskunde te studeren. Inmiddels had hij wel Chinees geleerd. Via het Taalpunt begeleid ik een groep waaraan twee mannen uit China deelnemen. Hun doelstelling is om beter Nederlands te leren spreken en via eenvoudige thema’s als eten, het weer proberen we hen te stimuleren , met allerlei speelse werkvormen, zinnen te maken, te converseren. Het begrijpen van dat land gaat mondjesmaat. Wat weten we van China?(10-2 Inmiddels lees ik Het jaar van de rat van Bettine Vriesekoop; die columns schreef voor de NRC; geeft een aardig beeld en Sjanghai Skyline van Carolijn Visser))

Volg je droom, was het thema gisteren. Over jongeren van het platteland die geld verdienen in Sjanghai, jonge vrouwen die hun jukbeenderen laten verkleinen, schatrijke Chinezen( oud geld is er niet), maar heel fraai vond ik het begin, waarbij de gehele filmploeg op pad ging met de beroemdste kraanmachinst om te filmen. Wei Genshung, die al 40 jaar op grote hoogte werkt aan de sky-line die veel weg heeft van New York. Er is trouwens altijd een ambtenaar bij.

Hij maakt schitterende bekroonde foto’s en zijn dochter had gezegd: “Je bent maar een gewone arbeider die foto’s maakt, dus ga niet naast je schoenen lopen.”

Ik moest mijn handen voor mijn ogen doen en voelde mijn maag omdraaien van de hoogtevrees .

Langs de oevers van de Yangzte, meer dan 6000 kilometer rivier, van Sjanghai tot in Tibet.

4 kraanmachinist———————————————————

Uitwisselingsprogramma Shanghai Open University

Nieuwsbericht 26-01-16Nieuwsoverzicht

In het kader van het 'Short Term International Student Program' nodigt de Shanghai Open University 20 studenten van andere afstandsuniversiteiten uit voor een veertiendaags bezoek aan Shanghai van 15 tot 26 augustus 2016. Geïnteresseerden kunnen een gedetailleerd programma 'Immersion Hub 2016' en een aanmeldingsformulier aanvragen.

In het kader van het ‘Short Term International Student Program’ nodigt de Shanghai Open University 20 studenten van andere afstandsuniversiteiten uit voor een veertiendaags bezoek aan Shanghai van 15 tot 26 augustus 2016. Geïnteresseerden kunnen een gedetailleerd programma ‘Immersion Hub 2016’ en een aanmeldingsformulier aanvragen.

Programma bezoek Shanghai

Het twee weken durende programma omvat onder andere een kennismaking met de Chinese kunst en cultuur, een basale cursus Chinees, beoefening Chinese sporten, bezoeken aan de stad en haar omgeving en intensief contact binnen de internationale deelnemersgroep.

Data, kosten en verblijf

Voor deelname aan het programma worden beurzen uitgereikt. Elke aanvraag die wordt ingediend voor 30 juni dingt automatisch mee naar een beurs. De volgende kosten worden gedekt door de Shanghai Open University als een beurs wordt toegewezen: alle programmaonderdelen, hotelaccommodatie (twee personen per kamer), ontbijt en lunch. Studenten betalen zelf de vlucht en de diners, de visakosten en de reisverzekering.
De deadline voor aanvragen die meedingen naar een beurs is 30 juni 2016. De uitslag m.b.t. de toekenning van een beurs wordt uiterlijk 10 juli per email verstuurd. De deadline voor aanmelding voor het programma is 15 juli 2016.

Voorwaarden bezoek

Het programma staat open voor personen met een niet-Chinese nationaliteit, die student zijn aan een instelling voor afstandsonderwijs met een leeftijd tussen 18 en 60 jaar.

Programma en aanmeldingsformulier

Wie interesse heeft kan een gedetailleerd programma en een aanmeldingsformulier aanvragen bij Jos Rikers, medewerker academische zaken van de Open Universiteit.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op de beroemdste kraanmachinist van Sjanghai/ augustus 2016 Sjanghai open university/4-2-2017 prijs voor vernieuwende fotojournalistiek Ruben Terlou- vanaf 7/1/2018 vervolg

  1. Laila zegt:

    再次狗屁不是在头版

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s