ode aan collega’s/ 8 jaar bloggen

  Soms liepen we in een groepje, dan weer een stukje alleen. Collega S kreeg honger bij een realistische bak patat en een kom sla van Sparnaay ,   Afbeeldingsresultaat voor sparnaay kom sla  want ze gunt zichzelf amper tijd om te eten. In de vaste zaal kwam ik de oud-collega’s tegen, die er ook waren.Met één van hen heb ik 33 jaar samen gewerkt.

We waren in de Fundatie voor mijn afscheidsfeestje. Zelf genoot ik ook van In Search of Meaning ( het boek van Anne Berk had ik al), waarvan dit werk van Juan Munoz, Conversation Peace er een is.

Na een uurtje gingen we naar de overkant. Public; voor een hapje en een drankje. Ik was zeer verrast door het mooie lied dat een muzikale collega ( met gitaar) gemaakt had en de verrassingstas met oa Dumas, maar ook twee dikke houten breipennen. Aan het eind had ik een cadeautje voor ieder , en een korte speech waarin ik benadrukte hoe belangrijk intervisie/ supervisie  zou zijn voor docenten, die werken met steeds meer jongeren uit multi-problemgezinnen; zoals ik op Windesheim gewend was. Ik had ook een rap-gedicht, Ode aan collega’s.

Ik kan terugkijken op 35 jaar prachtig werk; een ervaring die ik iedereen gun. Met goede collega’s. Vandaag is de tweede dag van mijn pensioen en ik ga weer eens de studie oppakken. Inleiding in de letterkunde, dit keer.

Het werk in de bajes komt er aan, maar nu nog even niet. Een breiwerkje opzetten kan ook. Je wordt er rustig van in deze woelige tijden. tik-tak, tik-tak ( ik hoorde het Pablo Iglesias ook zeggen; een mooi type) Misschien ga ik over een tijdje weer bloggen. Ik wens de lezer veel goeds.

http://www.museumdefundatie.nl) blog.1000   5388_juan_munoz_conversation_piece_1996_foto_luis_asin_c_the_estate_of_juan_munoz

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op ode aan collega’s/ 8 jaar bloggen

 1. Blewbird zegt:

  Helemaal goed. Veel succes en plezier!

 2. Marinanne zegt:

  Lieve oud-collega!
  Helaas kon ik niet bij jouw afscheid aanwezig zijn. Vanuit Birma/Myanmar heb ik afscheidsgedachten naar je toegestuurd. Hoewel: afscheid hadden we al genomen, als collega’s, en afscheid hoeven we niet te nemen, als twee vrouwen, die elkaar (nog steeds) iets te zeggen hebben.
  Tot ziens,
  Marianne

 3. Laila zegt:

  Een felicitatie waard, lijkt me.
  De stemming in Andalusie.

 4. Rob Alberts zegt:

  Naast het bloggen zijn er zoveel andere mooie dingen in het leven.

  Zonnige groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s