levenslang of…/ 8 jaar bloggen

full15830312 degas

Vier kleine meisjes ( van 4 )met tutu  zaten klaar toen ik het speellokaal binnenliep. Maandagmorgen. Amber zou in een proeve, een dansspel, laten zien dat ze de AKA-opleiding af kan ronden.

Het zag er prachtig uit en helemaal verheugend is dat ze een baan aangeboden heeft gekregen ( bij die dansschool) voor 10 uur. Ze gaat nog een particuliere dansopleiding doen en kan dan in september zelfstandig groepen begeleiden. Van peuterswing tot hiphop.

Het zijn vreemde weken, mijn laatste. Ik ben bij scholen, Kruidvat, Miss Etam, enz;plaatsen waar de jongeren hun stages hebben. En dan de komende weken de eindgesprekken. Zo spectaculair als bij Amber gaat het niet bij iedereen. Er zijn drop-outs, jongeren die terugvallen in oud ( soms crimineel) gedrag en dat brengt me bij mijn volgend onderwerp.

De bajes.

Gisteren zag ik in Nieuwsuur het item over de vraag of levenslang hier gehandhaafd moet worden. Anker vertelde dat hij zes clienten heeft met levenslang en dat ons land het enige is in vergelijking tot 26 andere Europese landen waar levenslang levenslang is. De vraag is of dat zo moet blijven.

Een interessante onderwerp voor mij. Temeer daar ik zeer waarschijnlijk een aantal dagdelen in de gevangenis ga werken ( vrijwillig).

In de pakweg 30 jaar dat we PIW-ers ( cipiers) hebben opgeleid is de resocialisatie een hot item geweest en het lijkt me wel wat om daarin iets te kunnen betekenen.

Toevallig kreeg ik bericht van een vriendin die jaren in de redactie zat van het wetenschappelijke tijdschrift justitiele verkenningen en ik ga me   maar eens in die artikelen verdiepen.

Wat denkt de lezer?

Levenslang of..?

blog 999

afbeelding danseres Degas

http://www.wodc.nl/publicaties/justitiele-verkenningen/

——————————————————————————————–

ode aan collega’s/ 8 jaar bloggen

Soms liepen we in een groepje, dan weer een stukje alleen. Collega S kreeg honger bij een realistische zak patat van Sparnaay , want ze gunt zichzelf amper tijd om te eten. In de vaste zaal kwam ik de oud-collega’s tegen, die er ook waren.Met één van hen heb ik 33 jaar samen gewerkt. We waren in de Fundatie voor mijn afscheidsfeestje. Zelf genoot ik ook van In Search of Meaning ( het boek van Anne Berk had ik al), waarvan dit werk van Juan Munoz, Coversation Peace er een is. Na een uurtje gingen we naar de overkant. Public; voor een hapje en een drankje. Ik was zeer verrast door het mooie lied dat een muzikale collega ( met gitaar) gemaakt had en de verrassingstas met oa Dumas, maar ook twee dikke houten breipennen. Aan het eind had ik een cadeautje voor ieder , en een korte speech waarin ik benadrukte hoe belangrijk intervisie/ supervisie  zou zijn voor docenten, die werken met steeds meer jongeren uit multi-problemgezinnen, zoals ik op Windesheim gewend was. Ik had ook een rap-gedicht, Ode aan collega’s.

Ik kan terugkijken op 35 jaar prachtig werk; een ervaring die ik iedereen gun. Met goede collega’s. Vandaag is de tweede dag van mijn pensioen en ik ga weer eens de studie oppakken. Inleiding in de letterkunde, dit keer. Het werk in de bajes komt er aan, maar nu nog even niet.

Een breiwerkje opzetten kan ook. Je wordt er rustig van in deze woelige tijden.

tik-tak, tik-tak ( ik hoorde het Pablo Iglesias ook zeggen; een mooi type)

Misschien ga ik over een tijdje weer bloggen.

Ik wens de lezer veel goeds.

http://www.museumdefundatie.nl)

blog.1000

5388_juan_munoz_conversation_piece_1996_foto_luis_asin_c_the_estate_of_juan_munoz

Een reactie op ode aan collega’s/ 8 jaar bloggen

  1. Blewbird zegt:

    Helemaal goed. Veel succes en plezier!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s