IM Els Borst/ 30-1-2018 Wat zou haar standpunt zijn in het Donordebat?

266px-Els_Borst_februari_2002Droevig; (de omstandigheden van) de dood van Els Borst, die als arts en politica van grote betekenis is geweest. Het grote interview uit 2012 dat de NRC herhaalde printte ik van de week uit. Vandaag staat de VK vol met advertenties; van medewerkers uit de zorg,familie en  vrienden, politici.

Een aimabele vrouw was ze bovenal met veel kennis en ervaring op het gebied van Zorg( en welzijn) en heldere progressieve ideeen.

In 2012 Kreeg ze van de RUG de Aletta Jacobsprijs. Hierbij een  tekst , die ik overgenomen heb.

Oud-minister Els Borst heeft de Aletta Jacobsprijs van de Rijksuniversiteit Groningen ontvangen. Borst krijgt de prijs voor de manier waarop ze medischethische kwesties in het publieke debat heeft gebracht.

Borst was van 1994 tot 2002 namens D66 minister van Volksgezondheid in de paarse kabinetten. In die periode werd onder meer de euthanasiewet aangenomen en werd het stamcelonderzoek toegestaan.

Volgens de jury heeft Borst als minister laten zien dat ze durf heeft, grensverleggend kan zijn en er niet voor terugschikt om uiterst gevoelige kwesties aan de orde te stellen. “Haar werk kan worden gezien als een verlengstuk van de kwesties waar Aletta Jacobs zich in haar tijd voor inzette.”

Aletta Jacobs was de eerste vrouwelijke arts in Nederland en voorvechtster van het vrouwenkiesrecht. De Aletta Jacobsprijs wordt om het jaar uitgereikt aan “een vrouw met een academische opleiding die een voortrekkersrol vervult op emancipatiegebied en een voorbeeldfunctie vervult voor andere vrouwen.

elsborst——————————————————————-

27-10-2016.

Vandaag  de rechtszaak tegen Bart van U.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op IM Els Borst/ 30-1-2018 Wat zou haar standpunt zijn in het Donordebat?

 1. fredvanderwal zegt:

  Treurig uiteinde door een laffe daad van een verachtelijke moordenaar

 2. joost tibosch sr zegt:

  Heb Els Borst altijd heel sympathiek gevonden. Ken haar niet, heb haar nooit gezien noch gesproken..en denk nu slechts met al die rotverhalen “Blijf van mijn Els Borst af!” En dat durf je dan zomaar te denken! Dat gebeurt alleen maar met geweldige mensen als zij was..

 3. Blewbird zegt:

  Goed dat je dit doet. Een doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. Zeer waarschijnlijk een misdrijf, maar geen braaksporen in haar woning. Hopelijk wordt een en ander snel opgelost.

 4. Laila zegt:

  Bizar en triest dat iemand die gestreden heeft voor een waardig levenseinde zelf zo sterft.
  Bedankt voor de reacties.

  Mooi vind ik:

  Count your gardens by the owers ( flowers?)
  never by the leaves that fall.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s