Rajaa Altalli/Syrie

011513_Women_6345.jpgJe wordt er stil van als je praat met jonge studenten uit allerlei landen, zoals B uit Syrie, de vrouwen uit Iran. De komende weken heb ik eindgesprekken bij de AKA-opleiding en daar zijn veel anderstaligen bij.

Gisteren Reza, een intelligente jongen van 18 uit Afghanistan, die zeker verder studeert.

Vandaag begint het Syrie-overleg en gisteren zag ik een indrukwekkende reportage van Altijd Wat, waarin activistes aan het woord kwamen.

Rajaa Altalli bijvoorbeeld; op de foto derde van rechts, een intelligente ontwikkelde vrouw met een groot netwerk, die vanuit de grens, Turkije opereert. Ze is de oprichtster van het Centre for Civil Society and Democracy in Syria.

En je zag haar in haar huis samenwerken met allerlei mensen. Hun gezichten bleven “verborgen”voor de veiligheid, maar het was een volkomen verwesterde intelligente groep die je aan het werk zag; waardoor Syrie heel dichtbij kwam.

Mensen zoals jij en ik; bij wijze van spreken. Dichterbij als wanneer je die oorlogsbeelden ziet met emotioneel schreeuwende mensen , waarbij je regelmatig het gevoel krijgt dat de beelden geensceneerd zijn.

Dit was echt.

Ze brachten één van die dappere vrouwen over de grens en passeerden honderden vrachtwagens met eten en medicijnen,die al gruime  tijd stil stonden.Een humanitaire ramp.

Absurd en ten hemel schreiend.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Rajaa Altalli/Syrie

 1. Wllm Kalb zegt:

  Het zou mooi zijn als ook in het Midden-Oosten verstandige vrouwen eens de macht over namen. Dat zou een werkelijke revolutie zijn. Ze zijn er, de intelligente, machtige vrouwen, maar mannen houden krampachtig vast aan hun positie.

  • Laila zegt:

   “Rituele dans
   De Syrië-conferentie in Montreux begint vandaag met verklaringen van alle veertig deelnemers. Elke delegatie krijgt een paar minuten de tijd om een openingstoespraak te houden. Het echte werk begint vrijdag, als de conferentie naar Genève verhuist en achter gesloten deuren de gesprekken beginnen tussen de Syrische regering en de Syrische Nationale Coalitie. Namens Nederland is minister Timmermans aanwezig bij de opening van de conferentie.

   Syrië-deskundige Petra Stienen</strong>, een oud-diplomaat, zei in het Radio 1 Journaal dat het niet realistisch is om op korte termijn resultaat te verwachten van de conferentie. Het belangrijkste is dat de partijen eindelijk tegenover elkaar zitten: “The meeting is the message”. De opening van de conferentie is volgens haar niet meer dan een rituele dans.

   Assad
   De Syrische regeringsdelegatie zal volgens Stienen het Westen er tijdens de conferentie van willen overtuigen dat alleen president Assad de terroristen kan bestrijden. Voor de oppositie is de conferentie al een succes als er in sommige gebieden een staakt-het-vuren komt en humanitaire corridors worden ingesteld om hulpverleners toegang te verlenen tot de oorlogsgebieden.”

   Bovenstaand heb ik overgenomen van de NOS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s