van god los?

poster-van-god-los

De mooiste fietstocht deze zomer was vorige week. Naar Kasteel het Nijenhuys met de prachtige beeldentuin.Met op zolder verrassende gedichten van een rapper, bij foto’s.( Uiterwijk/Ferjani) Ongeveer 50 kilometer langs bos en weide met ooievaars en water .  De idyllische zomer gaat echter weer plaats maken voor de harde realiteit.Gisteren was ik nog een uurtje in de Fundatie,waar de beklemmende Weimar-kunst een soort wurgende greep op je hart geeft.

En dan nu de cijfers van het CPB. Veel verstand van economie heb ik niet maar de werkloosheidscijfers zijn schrikbarend. En dan zijn nog niet eens al die afgestudeerden zonder werk meegenomen. Mijn jongste zoon bijvoorbeeld. Heeft twee propedeuses en  net zijn bachelor sociologie gehaald. Hij heeft al pogingen gedaan om een stageplek  te krijgen ,maar dat lukt niet. Na slapeloze nachten heeft hij besloten maar bij zijn ouders te gaan wonen om een “lullig”baantje te zoeken ,als dat al te vinden is en te sparen voor eigen woonruimte.

In hoeverre ligt een depressie op de loer bij al die jongeren? En ook de ouderen, die aan de kant komen te staan? Uitgerangeerd.Afgevoerd.Werkloosheid is een sociale factor die veel impact heeft op de geestelijke gezondheid.Voor mij staat vast dat er een forse toename zal komen van depressies.

Hoeveel hoop is er bij een volgens velen falende regering die in Europees verband achter blijft?Zelfs van getrouwe sociaal-democraten hoor ik steeds meer dat de PvdA ook beter opgedoekt kan worden…

Enfin: Het Dolhuys, een van de mooiste musea die ik ken, opent volgende week de tentoonstelling. Van god los?

Over hoe mensen omgaan met de regie over hun leven. Waar ligt die? Bij God, het brein of jezelf?(Of ben je al opgegeven als zombie-slaaf -halsbandparkiet las ik ergens-van de sociale media?)

Voor veel mensen ,juist ook depressieve ( en verslaafde. zie deelonderzoek Alie Weerman), zijn antwoorden op existentiele vragen belangrijk om balans te houden.  Lucia Rijker doet ook mee.In september verschijnt haar boek : De boksende Boeddhist.

http://www.hetdolhuys.nl

En wat zegt Sigmund?sig130815

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op van god los?

 1. Laila zegt:

  Weinig “slaven, zombies ,halsbandparkieten van de sociale media” reageren nog op je blogs Anna, maar niet opgeven.
  De godvergeten commercie rukt ook hier op, evenals de maffe sjeks als klantenbinder in het weekend en andere bagger.Wat schuift het?EN VOOR WIE?

 2. ramireziblog zegt:

  Ik verwacht ook meer depressies en hoop dat ze snel iets verzinnen om geen verloren generatie op de arbeidsmarkt te laten ontstaan. ..

 3. jhesseling zegt:

  Blijf maar genieten, wens je zoon succes toe: hij moet toch aan de bak !

 4. janbontje zegt:

  Mooi, of juister: aangrijpend, wakker schuddend stukje. Geeft me een onprettig gevoel, omdat je de spijker op zij kop slaat… Quo vadis?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s