vandaag hangen we slingers op

Hat was boeiend; het symposium op Windesheim met als titel Studeren onder invloed. Er waren veel praktijkverhalen,zoals ook het boek met die titel veel praktijkverhalen heeft.

Op een gegeven moment riep iemand uit het publiek.

“Ik mis de internetverslaving, waarop een ander riep”:

“We hebben onderzoek gedaan en het blijkt dat 25 % van de HBO-studenten problematisch internetgedrag heeft.”Later kwam deze verslaving in een casus aan bod.

In het najaar organiseert het lectoraat verslavingspreventie van W  een groot congres in de Buitensocieteit.‘Jong geleerd,oud verslaafd?!’Een congres over kwetsbare jongeren en verslavingsproblematiek.

En dat brengt me bij mijn tweede baantje. ( Ik vind het werken met zowel niveau 1 als 5 uniek)De jongeren van praktijkscholen,ISK enz.waar ik het afgelopen jaar mee gewerkt heb. 40 krijgen vandaag hun diploma. Dat een aantal voorlopig geen baan zullen vinden is zeer zorgelijk, maar een groot aantal gaat verder studeren. Beveiliging, Zorg en welzijn, Mode,enz. Die zijn nog een tijd “onder de pannen.”

Gisteren hadden we een schoolreis naar Den Haag. Gelukkig hadden de grootste verslavingsgevoeligen zich niet aangemeld.Zoals A, een forse blower van 17 , die een tijd geleden zonder rijbewijs met de auto van zijn pa op school kwam…

Het was een prachtige zonovergoten dag. We liepen over de Lange Voorhout,met de beelden ( zie foto); over het Binnenhof,maar het mooist waren de laatste uren in Scheveningen. Ieder kon zijn gang gaan. Op blote voeten liepen we over het warme strand  en door het frisse water en de tapa’s in de zon met zicht over de zee,met een droge witte wijn,waren zalig.

Vandaag hangen we de slingers op.

naamloos beelden aan zee

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op vandaag hangen we slingers op

  1. Laila zegt:

    Naar het boek Digitale Dementie van Manfred Spitzer ben ik benieuwd, maar nu eerst: aan het werk.

  2. Fenny zegt:

    Erg mooi beeld, wij hadden vorige week ons schoolreisje. Twee kinderen waren aan het end zoek, zaten uiteindelijk in een attractie maar waren een half uur kwijt. De bussen zijn zonder hun vertrokken, mijn collega is met de auto en kinderen achterop gekomen.
    Hiep, hiep voor de geslaagde leerlingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s