koude rillingen/lafheid

Gisteren liep ik in gedachten langs de Amstel in Amsterdam. Op weg naar de Hermitage waar ik nog niet geweest ben.In mijn schrijfgroep had ik het wedstrijdverhaal van Hella Haasse ( zie reactie blog 29-9)voorgelezen en tot mijn vreugde vond men het spannend en de plot verrassend. Het is lang geleden dat ik een “gewoon verhaal” heb geschreven.Eén van hen vertelde over de Hermitage.

Het is bijna herfstvakantie en het is leuk om je voor te stellen waar je heen kunt. Als ik de site van de Hermitage bezoek,waar veel Van Gogh is blijft mijn blik aan dit schilderij kleven. Monet, portret van Jeanne Samary. Ik vind het prachtig.

Rillingen kreeg ik gisteren van een nieuw lied dat we instudeerden. Eerst de sopranen en toen de alten. Een heel gezwoeg,maar toen de stemmen samenkwamen was het geheel meer dan de som der delen.

Nu zijn ze weer koud,die rillingen, vanwege www.psy.nl met het nieuws over een Belgische hoogleraar psychiatrie die ontslagen is.Walter van der Eycken. Tjongejonge,wat een hufter.

Jarenlang misbruik, Kristien Hemmerechts heeft één van de patienten beschreven in Ann.Op psy is ze te zien.Zijn boek Van diagnose tot behandeling ligt op de keukentafel .Het is voorgeschreven bij mijn lessen psychopathologie.(Bijna had ik het in de vuilnisbak gegooid)

Wat een klotewereld;toch ook.

——————————————————————–

18-8-2015

Nu pas lees ik het volgende ( Gazet):

Twee jaar na zijn bekentenissen over jarenlang misbruik van patiëntes is de Leuvense psychiater Walter Vandereycken (65) definitief – en dus voor de rest van zijn leven – geschorst door de Orde van Geneesheren. Hij mag geen geneeskunde meer uitoefenen, zo berichten De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag.

De Orde kiest met deze uitspraak nadrukkelijk de kant van de slachtoffers. Het is ook voor het eerst dat ze een tuchtverslag zo uitvoerig argumenteert. Uit de tekst blijkt dat er aandachtig werd geluisterd naar een van de slachtoffers. Vandereycken liet zich in eerste instantie bijstaan door zijn advocaat, maar gaf uiteindelijk verstek. Daarmee staakte hij zijn verzet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

10 reacties op koude rillingen/lafheid

 1. svara zegt:

  Om ook rillingen van te krijgen maar dan anders.
  Wat een vent.

 2. De gulpverleners aldus een reactie onder het artikel. Wat een schoft wat een misbruikmaker van zijn status.

 3. fulpsvalstar zegt:

  Toch vind ik de wereld niet kloterig, die ellendeling zoveel temeer.

  • Laila zegt:

   Maar ook de Raad van Geneesheren ( Het Tuchtrecht),die niets deed met een klacht van Ann.En al die LAFFE collega’s die het wisten!Ik heb het boek van Kristien Hemmerechts inmiddels geleend. Erg goed.

 4. kuifjesimon zegt:

  Dan stop ik mijn oren dicht, en ik schreeuw !

 5. Als (oud)koorzanger vraag ik me af welk lied het was dat de rillingen teweeg bracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s