mens sana in corpora sano/ april 2016 Turnteam naar Rio/ 3-8 de commercialisering van sport/ 9-10-2017 Klasse Zonderland en Deurloo

Vijftig jaar geleden werd hij hier gevangen genomen.Mandela.En 27 jaar vastgehouden. In naam van de vrijheid heet de documentaire die over hem gemaakt is, maar ik heb hem nog niet gezien. Het is een en al Spelen, dat de huiskamer binnen dendert.Het monument imponeert.

Nog even en de zomer is voorbij; de gekte ,de euforie rond het goud van de Spelen. Wat gaan de hockeyers doen?De kastanjes aan de bomen staan al bijna op springen.

Nog even en we staan weer met beide benen op de grond.Ben je je baan al kwijt? ( Ik heb hem nog)Kun je de hypotheek nog betalen? ( Ik woon in een huurhuis)Is je lievelingsorkest al wegbezuinigd?( Het Orkest van de 18e eeuw komt in maart WEER in Zwolle!/Bach;te gek)De verkiezingen naderen met rasse schreden.Ik houd mijn hart vast.

Een van de mooiste beelden van de Spelen vind ik de landing van Epke Zonderland;na de originele capriolen aan de rekstok.Zonder haperen met beide benen op de grond. Een toonbeeld van mentale  kracht,waarmee hij geschiedenis schreef.Grandioos.

Ik ga 50 kilometer fietsen vandaag.Relaxed langs de meanderende rivier;van bankje naar terras;languit in het gras.  Het wordt een mooi-weer-weekend.

Mens sana in corpora sano

——————————————–

17-4-2016

Turnteam naar Rio voor het eerst in de historie. Een prachtige prestatie.

Curieus is de graffity van Ives One in Amsterdam.

———————

3-8-2016

Is het ooit zo erg geweest?

De commercialisering van de sport?

Volgens de NRC vorige week heeft Epke de hoogste marktwaarde van de Nederlandse sporters.

Als iedere rijke sporter nu eens een deel afstaat aan een projekt?

En na Rio?

Lekker dokter worden Epke. Je weet niet half hoeveel voldoening dat geeft.( Mits in een goed ziekenhuis zonder angstcultuur )

—————————————————-9-10-2017

Epke Zonderland en Bart Deurloo met hun medailles.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op mens sana in corpora sano/ april 2016 Turnteam naar Rio/ 3-8 de commercialisering van sport/ 9-10-2017 Klasse Zonderland en Deurloo

 1. Laila zegt:

  “Je blijft een “moralist” Anna”.
  “Klopt Laila:-)”

 2. Jezzebel zegt:

  Geestig, geef mij Virginia maar 😉

  • Laila zegt:

   Virginia Jazzy?

   Nog een uurtje en de hockeymeisjes winnen goud Te gek.
   Mooie sport; ik was ooit rechtsback ( en aanvoerder)Niemand kwam er langs:-)Na vijf jaar hield ik de parelkettingen voor gezien.

   • Laila zegt:

    Overigens; ik zag Mart Smeets vanmorgen in de herhaling ( mijn partner kan hem niet goed zien) en ik ben het helemaal met hem eens dat de vak-gymleraar weer veel meer op de basisschool moet opereren.
    Denk aan obesitas en allerhande kwalen.Ik realiseerde me wat je allemaal van sporten kunt leren. Qua team; omgaan met verlies; grenzen verleggen enz.Heul veul.

    “Eerst bewegen,dan pillen:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s