kierewiet/week van de psychiatrie 2012/ 2018 , vanaf 19 maart: ” Psychiatrie is van ons allemaal. Een trauma ook!”/ ’t Is hier een gekkenhuis ( verschijnt 19 maart)

Volgende week is er weer de Week van de psychiatrie met tal van aktiviteiten in het hele land. ( www.weekvandepsychiatrie.nl)

Het thema is : Contact gewenst?! Een belangrijk thema want het onderwerp afstand-nabijheid speelt een grote rol bij mensen die door het leven beschadigd zijn. EE ( Expressed Emotion) kan tot gevolg hebben dat mensen het gevoel hebben dat de ander; familie of hulpverlener te dicht op de huid zit en daardoor terugvallen.

Gisteren sprak ik J bij het koor, docent beeldende vorming, die schildert met clienten. Verbluffend wat geisoleerde mensen allemaal naar buiten brengen bij haar.”En als we er over gesproken hebben,ebt de narigheid ook weg”,zei ze.

Eén van de mooiste projecten in de psychiatrie waar kunst en gekte elkaar ontmoeten vind ik Het Vijfde Seizoen. In mijn blog 550 jaar GGZ/Kunst en gekte heb ik het daar over.

Winter 2011 was Gerrie Hondius 7 weken artist in residence. Ze beschilderde schermen met mensen.Wat kun je allemaal met kamerschermen doen?Je afschermen, beschermen, verstoppen…De naakte ,kwetsbare man van Co Westerik hierboven lijkt voor een scherm te staan; een muur eigenlijk.

Gerrie Hondius presenteerde onlangs in Het Dolhuys het stripboek Kierewiet, in korte tijd samengesteld. Waar ze trots op is, zoals ze in een radiouitzending vertelde,omdat het wonen op het terrein van een PZ ook veel met haarzelf  deed.

In Kierewiet geeft ze mensen een stem.

http://www.vijfde-seizoen.nl

 

——————————————————————————-

24-2-2018

Ter afsluiting van de Week van de Psychiatrie is er een congres met o.a. Alie Weerman ( ervaringsdeskundigheid/Windesheim)

Op mijn verlanglijst:

4CoNeuvel_De_Pater_-_t_Is_hier_een_gekkenhuis_2D.jpgngres ter afsluiting van de Week van de Psychiatrie- 2018 –

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op kierewiet/week van de psychiatrie 2012/ 2018 , vanaf 19 maart: ” Psychiatrie is van ons allemaal. Een trauma ook!”/ ’t Is hier een gekkenhuis ( verschijnt 19 maart)

  1. Stefania zegt:

    Ik verbaas me vaak over wat mensen allemaal op het internet (bloggen) delen over hun psychiatrische problemen. Dit zijn vaak toch beladen problemen. Vaak onder pseudoniem, soms gewoon onder eigen naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s