baboesjka’s

Grappig vind ik ze; die poppetjes in poppetjes. Ze staan ergens op de boekenkast. Ironisch is het stukje erbij over het vieren van vrouwendag in Rusland ( VK) ;een groot feest omdat Russische mannen iets goed te maken hebben vanwege hun alcoholmisbruik en gigantisch huiselijk geweld.

Erg interessant vind ik Sylvia Pessiseron in de VK,die een boek schreef over het Molukse volk en recht wil doen aan haar vader.

De verzwegen soldaat heet het boek en omdat ik Molukse vrienden ( van Java en Ambon)  had ben ik al lang met dat onderwerp bezig.Ze is ook gastdocente in de Nederlands-Indische geschiedenis.

Mijn dagen zijn  nooit hetzelfde,laat staan saai.. Ik snel zo weer naar de trein voor een werkveldbezoek in Emmen, ga terug naar school om toetsen na te kijken en hoop nog een sprankje mee te pikken van een lezing van Sjiera de Vries ( www.sjieradevries.org) , lector op W, gespecialiseerd in diversiteit en het benutten van talenten.

Maar ik verheug me ook op mijn koor-in-oprichting,vanavond. Er zijn al 25 vrouwen, een klassedirigent en een bassist om te zoenen.

Geen blogtijd dus.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op baboesjka’s

  1. laila zegt:

    Zingen in een koor; ik doe het voor het eerst. Anderen hadden al eerder in koren gezongen.Het is leuk.De leeftijden varieren van 40 tot 74.We oefenen in een wijkgebouwtje.
    Ik sta bij de alten; de wat lagere stem, die een beetje tegen de sopranen inzingt. Elke week komen er nog wat nieuwe mensen bij . Twee accordeonisten en een bas spelen vrijwillig mee; zeer muzikaal. De professionele dirigent is betaald. Het repertoire breidt zich gestaag uit.
    Send me the pillow,klinkt al erg mooi. Gisteren was er weer een nieuw lied: Sloop John B.

    Als je er moe heengaat kom je er fit vandaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s