2012:de wereld een sprookje

“De sociaal-democratie heeft vanaf 1945 het kapitalisme in Europa met betrekkelijk veel succes beheerd. Dat de sociaal-democratie lijnrecht tegenover het kapitalisme staat is dus historisch gezien een leugen en ideologisch gezien een fout”,aldus Grunberg vanmorgen in zijn kleine column in de VK,waarin hij ervoor pleit armoedebestrijding niet te laten afhangen van overheid of van giften maar van arbeid en ondernemingen.Oftewel,met alles wat er ook op aan te merken is: het kapitalisch systeem.”

Hoewel de wereld van de onderneming eigenlijk een beetje een ver-van-mijn-bedshow is, vind ik het wel goed om daar eens verandering in te brengen. Wat betekenen ondernemingen voor een land, voor een stad? Wat is een goede onderneming?

Zwolle heeft bedacht dat het 200 jaar geleden is dat de gebroeders Grimm sprookjes optekenden uit de verhalen die ze onderweg van mensen hoorden. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven: Doornroosje, Assepoester, De wolf met de zeven geitjes…  .Zwolle heeft 2012 omgetoverd  tot Grimmjaar. Met sprookjestochten, door de Middeleeuwse binnenstad,theater,gedichten, Grimm-ijsjes bij Salute, een expositie van illustraties. Mensen worden opgeroepen hun ideeen te spuien.

Een leuk idee. Toch?

En er is een  echte verhalenboot.

Leve de verbeelding.De Grimmsprookjes zijn allemaal te vinden op de site. Ik ben fan van Repelsteeltje.

www.zwollegrimmstad.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s