tijdschrift kindermishandeling/ september 2016 Onderzoek Corinne Dettmeijer/t&m 20-11 www.weektegenkindermishandeling.nl

fotoGisteren kreeg ik het eerste exemplaar in handen van een nieuw tijdschrift: TKM, oftewel het Tijdschrift tegen Kindermishandeling.

Kindermishandeling is een veelkoppig monster, te groot om in je eentje te lijf te gaan. Een kind redden kun je niet alleen, zeker niet in een samenleving die zo georganiseerd is als de onze. Professionals die met of voor kinderen werken weten dat als geen ander.

Daarom het initiatief van een aantal mensen voor dit nieuwe tijdschift.

In Nederland worden jaarlijks ruim 100.000 kinderen verwaarloosd, misbruikt en mishandeld. Deze kinderen worden veronachtzaamd, blijven verstoken van minimale zorg en aandacht.

Zij leven veelal langdurig in angst en lopen schade op die hun leven als volwassene vaak blijvend tekent. Hun recht om kind te mogen zijn wordt ernstig geschonden.

Een aantal mensen hier hebben in blogs af en toe laten lezen wat de effecten kunnen  zijn op langere termijn. Soms heel moedig en hartverscheurend. Mogelijk kan zo’n tijdschift het onderwerp verder uit het slop halen. Ook met betrekking tot preventie.

Een onderwerp dat iedereen aangaat en de kinderen in de toekomst.

In het eerste nummer onder andere aandacht voor het Jongerentheater Stuk, dat het land doorgaat om voorlichting te geven op scholen:

We leren jongeren dat ze geen slachtoffer zijn. Dat ze overlevingstechnieken hebben aangeleerd die ook losstaan van de mishandeling, die ze ook op andere momenten kunnen gebruiken. Waar ze dus verder mee kunnen .”

zie: http://www.kindermishandeling.net

en www.stuktheater.nl

——————————————————-14-9-2016

Alle kranten hebben het over het onderzoek van Nationaal Rapporteur Corinne Dettmeijer, waaruit blijkt dat veel “ontuchtplegers”geen celstraf krijgen en er een willekeur lijkt in de rechtspraak.

De rechter noemt allerlei factoren in zijn strafmotivering, maar uit onderzoek van de rapporteur (.pdf) blijkt dat er vaak niet wordt uitgelegd hoe deze factoren meespelen in de strafmaat. “Soms krijgt een dader die niet gemotiveerd is voor een therapie toch een behandeling opgelegd. Een andere keer weer niet”, ziet Dettmeijer.

“Soms is de hoge leeftijd van de dader een reden voor een lagere straf, soms niet. Dit maakt de consequenties van het misbruik onduidelijk voor slachtoffers en daders.”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op tijdschrift kindermishandeling/ september 2016 Onderzoek Corinne Dettmeijer/t&m 20-11 www.weektegenkindermishandeling.nl

 1. Maria-Dolores zegt:

  wat mij betreft mogen ze dat tijdschrift gratis verspreiden, zodat iedereen die zegt dat ‘het allemaal best meevalt’ er misschien toch eens in zal lezen.

 2. coby zegt:

  Ik wist dat het er aan zat te komen, alleen niet wanneer. Dank voor dat je hier aandacht aan besteed. Preventie is ook een belangrijke reden ook van mijn blogs over dit onderwerp, maar zo’n tijdschrift kan, hoop ik, veel mensen bereiken en een goede functie in die preventie hebben. Ik ga naar het nummer op zoek.
  hartelijke groet, CobyReactie is geredigeerd

 3. Gala zegt:

  Dank Laila, ik vind dat iedere school een abonnement op dit tijdschrift moet nemen..
  want een kind het recht ontnemen om kind te mogen zijn is vreselijk

 4. Hetty Aandagt zegt:

  Juist! Op elke school zo een tijdschrift!
  En inderdaad gratis verspreiden, dus gewoon in elke lerarenkamer op de tafel leggen!
  ik vind het mooi, dat je er aandacht aan hebt besteed.
  Salut!

 5. laila zegt:

  Allen; dank voor de reacties.

 6. hippo zegt:

  hartverscheurende problematiek,
  goed dat je er aandacht aan besteed
  (gewoon in de winkels te verkrijgen?)
  groet,
  Hippo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s