“ik vertrek”/ 1 maart 2020 even in Nederland/ 1 juli 2020 Van Den Haag naar Barcelona/ 9-2-2021 Groeten van Carlos en Colinda.

th

Kijkt u wel eens naar het programma Ik vertrek? Wij wel.Fascinerend vind ik de stap die sommige mensen aandurven om een heel nieuw leven te beginnen.

De voorbereidingen, de verbouwingen, het opzetten van een bedrijf, het afscheid, de ontberingen  enzovoort.

Laatst zag ik nog een familie met een camping in Luxemburg, aan een rivier die helemaal ondergelopen was in het voorjaar. Het was een en al modderpoel, maar in de zomer…

Een vriend  ( 53) van ons heeft het aangedurfd. We hebben alles op de voet gevolgd. De verkoop van het huis vorig jaar, de zoektocht naar een geschikte plek, het verblijf in een zomerhuisje tijdelijk. Maar het is nu zover. Hij heeft een huis gekocht met kamers om te verhuren en twee kleine huisjes; met een groot stuk land en een zwembad  in een natuurgebied. In the middle of nowhere, waar veel vogelaars/natuurfotografen komen.In Spanje; een uurtje van de grens met Portugal.

Het schooljaar gaat al weer snel. Het is tentamenperiode vlak voor het 4e kwartaal. Op W. heb ik dan veel assessments. Leuk werk.

Op de andere locatie doe ik zo’n beetje alle eindgesprekken. Van de week ook met J. een vlotte, creatieve  meid van 18, die  waarschijnlijk naar het Cibap ( vakschool der verbeelding, uitgeroepen tot beste Vakschool van 2014  ) gaat  of naar Sport en Bewegen. http://www.cibap.nl

Ik probeer er een “feestje”van te maken, van zo’n gesprek; als ze zover gekomen zijn is er immers niet veel meer te vrezen.

Morgen  naar Deksels, het restaurant in de Kringloopwinkel, voor een beoordeling van een Proeve van Bekwaamheid. Prachtig die sfeer daar vol  voorwerpen waar verhalen aan kleven. www.kringloopzwolle.nl

Afscheid nemen, opnieuw beginnen; een kringloop van het leven.

Over twee weken vertrekt hij,  voorgoed.

Partir c’est mourir un peu.

imagesCAFR8WL0

afbeeldingen:

Extremadura,internet

————————————-

Bij hun zoektocht naar een geschikte plek hebben ze hier regelmatig gelogeerd:

http://www.extremadura-spanje.nl

Hun plek is een uur rijden hier vandaan.

Extremadura is net zo groot als heel Nederland.

————————————————————————————-

1 maart 2015:

recente foto van vriend:

ooievaars op de rotsen in Los Barruecos

barruecos3_verkleind

———————————————————————

23-6-2016

Het gaat goed met onze vrienden. Ze houden van het land, de uitgestrekte natuur, het eeuwenoude erfgoed in de omringende stadjes. Er zijn veel gasten waar ze wandel-en vogelexcursies voor organiseren en de sterretjes van de hemel voor koken.


14-3-2018

Op dit moment bezoeken ze de oude stad Sevilla, maar in hun nieuwsbrief vertellen ze over de regen, na een lange periode van droogte.Meteen zijn er volop bloemen in de omgeving.————————————————————–

1 maart 2020

Even in Nederland en hij is net geweest, na 6 jaar. Het is nu een tijd rustig in de finca,maar als ze terugkomen  is het 3 maanden vol geboekt. Minstens 3 maal per week gaat hij met gasten naar een natuurgebied, zo groot als de provincie Utrecht voor een vogelexcursie.Geen mens kom je er tegen ( je moet er van houden)

HEADER SPANJE – EXTREMADURA

Ze willen niet terug en het is opvallend hoe ze van een afstand over Nederland denken , maar vanavond gaan we uit eten in het Bourgondische Zwolle.Afbeeldingsresultaat voor agnietenberg zwolle

/////////////////////////////////////////////////////////// 1 juli 2020 Wat een prestatie van Ed Winkels, die al in de 50 is en in Spanje woont. Mijn zoon fietste onlangs van Groningen naar Zwolle en terug, maar hij fiets van Den Haag naar Barcelona.In de Stentor ( en AD) schrijft hij er over. Leuk; ik hou van reisverhalen.

Edwin Winkels, schrijver/journalist in Spanje

——————————————————————————10-2-2021 Natuurlijk is er al heel lang geen klanten te bekennen op de B&B in de Extramadura. Net als voor veel ondernemers is het een schrale tijd, die niet te lang meer moet duren. Gisteren behoorden we bij de 2 miljoen die keken naar Ik Vertrek. Naar Carlos en Colinda, uit Breda, die een bouwval kochten in Valencia, gedoe hadden met bouwvergunningen, aannemers, financieen, corona enz. maar toch…

Hoe gaat het met Carlos en Colinda en hun B&B in Spanje?
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op “ik vertrek”/ 1 maart 2020 even in Nederland/ 1 juli 2020 Van Den Haag naar Barcelona/ 9-2-2021 Groeten van Carlos en Colinda.

  1. Flip Roodnat zegt:

    En altijd maar weer een camping opzetten
    of een bêd en brochje
    die dan weer net niet op tijd klaar is
    je zou haast vermoeden dat er opzet in het spel is.

  2. kuifjesimon zegt:

    Mij hoor je niet ;-)))) ben al vertrokken !!

Plaats een reactie